Confidenţialitate

Întâlnire pe tema bugetului între Asociația Municipiilor și ministrul de Finanțe

Marţi este programată la Bucureşti o şedinţă a conducerii Asociaţiei Municipiilor, la care au fost invitaţi să participe premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Se pare că doar ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici,va participa la întâlnire.

Primarii de municipii critică faptul că nu au fost consultaţi la elaborarea bugetului.

Asociaţia Municipiilor din România susţine că potrivit unor surse neoficiale, bugetele locale ar primi doar 45-50 % din impozitul pe venit, faţă de 60 %, cât au solicitat autorităţile.

“In semestrul II din anul 2018 , dar si in luna ianuarie a anului 2019, AMR v-a solicitat în mod repetat demararea procesului de consultare a structurilor asociative, pentru identificarea unei soluţii privind finanţarea administraţiei publice locale în anul 2019, conform Programului de Guvernare 2018-2020, dar şi promisiunilor anterioare ale Guvernului.

Este pentru prima oară in istoria AMR când solicitările noastre de dialog adresate Guvernului României, pe teme care privesc în mod direct funcţionarea administraţiei publice locale sunt refuzate, astfel incat la niciuna din cererile transmise nu s-a primit vreun răspuns, de orice natură, de la echipa guvernamentală”, arată primarii de municipii, reuniţi în Asociaţia Municipiilor din România (AMR), condusă de primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă.

Edilii arată, în scrisoarea transmisă Guvernului, că proiectul de Lege a bugetului de stat pe anul 2019 nu a fost dezbătut şi acuză Executivul că au aflat din presă că proiectul va fi adoptat până joi.