Confidenţialitate

Epava cu oi moarte de la Midia ar putea fi scoasă din apă

Epava cu oi moarte de la Midia a fost golită de apă și ar putea fi adusă la cheu la începutul săptămânii viitoare, au transmis vineri reprezentanții firmei de care s-au ocupat de întreaga operațiune. Epava va fi escortată de două barje mari, care vor stabiliza vasul din laterale.

S-a încheiat cu succes pomparea apei din epava. În continuare, epava este ținută în poziția actuală, proptită în sol în zona cu adâncime mică.

Potrivit sursei citate, măsura aducerii la cheu cu ajutorul a două barje se impune din cauza structurii modificate a navei față de planurile oficiale, una dintre probleme fiind comasarea întregii cantități de marfă în zona tribord.

Reprezentanții societății estimează că operațiunea de aducere la cheu va începe duminică sau luni.

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019, având la bord aproximativ 14.000 de oi. Autoritățile au reușit să salveze doar 254 de animale.

Pentru că nu avea dotarea necesară, Administrația Porturilor Maritime Constanța a semnat un contract de aproximativ patru milioane de euro cu o societate românescă pentru a scoate epava din Portul Midia.