Confidenţialitate

Emma Răducanu, pe lista scurtă a premiilor BBC pentru „Personalitatea Sportivă a Anului”. Duminică va fi anunțat câștigătorul | AUDIO

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu este pe lista scurtă a premiilor BBC „Personalitatea Sportivă a Anului”. Numele câștigătorului va fi anunțat duminică, atunci are loc gala cu numărul 68.

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu, al cărei tată este român, a fost inclusă pe lista scurtă a candidaţilor pentru titlul de „Personalitatea Sportivă a Anului 2021” în Marea Britanie, acordat de BBC.

În vârstă de 19 ani, Emma Răducanu a scris istorie în luna septembrie la US Open: a devenit prima jucătoare din istorie care a cucerit trofeul venind din calificări, fără să cedeze niciun set pe parcursul competiţiei.

Este prima britanică învingătoare într-un turneu de Mare Şlem după Virginia Wade, campioană la Wimbledon în 1977. Emma este și prima jucătoare din Regatul Unit care şi-a adjudecat titlul la US Open, tot după Wirgina Wade, în 1968.

Pe lista nominalizaţilor la categoria „Personalitatea Sportivă a Anului” se mai află boxerul Tyson Fury, fotbalistul Raheem Sterling, înotătorul Adam Peaty, săritorul în apă Tom Daley şi ciclista paralimpică Dame Sarah Storey.

Sursa foto: Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru

Citește și: Formula 1: Mercedes vrea să facă apel, după ce ambele reclamații făcute după ce Verstappen a câștigat au fost respinse | AUDIO

Autor: Alexa Stănescu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.