Confidenţialitate

Formula 1: Mercedes vrea să facă apel, după ce ambele reclamații făcute după ce Verstappen a câștigat au fost respinse | AUDIO

Mercedes vrea să facă apel, după ce ambele reclamații pe care le-a făcut după ce olandezul Max Verstappen a câștigat Marele Premiu de Formula 1 de la Abu Dhabi au fost respinse. Sportivul de la Red Bull consideră că a câștigat pe drept cursa. 

Mercedes a depus două reclamaţii privind modul în care s-a desfăşurat perioada în care maşina de securitate a fost pe pistă pe finalul cursei, care i-a permis lui Verstappen să treacă în avantaj în faţa lui Hamilton în ultimul tur.

În prima din cele două reclamaţii, Mercedes îi reproşează lui Verstappen că l-a depăşit pe Hamilton în urma perioadei safety car, lucru pe care reglementările îl interzic. Conform regulamentului sportiv al Formulei 1 invocat de echipa germană, reluarea cursei s-a produs prea devreme, în turul 58 şi ultimul. Max Verstappen l-a depăşit pe britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes în această ultimă buclă, adjudecându-şi victoria şi titlul.

În decizia lor, comisarii de la Federația Internațională de Automobilism au spus că, “deşi maşina lui Verstappen s-a deplasat la un moment dat, în timpul unei scurte perioade, uşor în faţa maşinii lui Hamilton, în momentul în care cele două maşini au accelerat şi au frânat, olandezul de la Red Bull a revenit în spatele lui Hamilton și nu s-a aflat în faţă în momentul în care perioada maşinii de securitate a luat sfârşit”.

Verstappen a răspuns celor două reclamații spunând că rezumă sezonul și „este o decizie corectă a direcţiei cursei și că acum decizia funcționează pentru el, dar poate funcționa și împotriva lui”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Cristina Bălău

Citește și: F1: Verstappen a făcut o treabă fantastică anul acesta, consideră Hamilton