Confidenţialitate

Elina Svitolina va dona toți banii primiți pentru turneul de tenis de la Monterrey armatei ucrainene | VIDEO

Jucătoarea de tenis Elina Svitolina a anunțat că va dona toți banii pe îi va câștiga în turneul de tenis de la Monterrey armatei ucrainene. Sportiva din Ucraina a învins-o, în turneul din Mexic pe rusoaica Anastasia Potapova și s-a calificat în optimile de finală.

Meciul dintre ucraineanca Elina Svitolina și rusoaica Anastasa Potapova a durat o oră și 3 minute și s-a încheiat după două seturi cu 6 la 2, 6 la 1.

Vizibil emoționată, după meci, jucătoarea din Ucraina a spus că va dona toți banii câștigați la turneul din Mexic armatei ucrainene, care luptă să oprească războiul declanșat de Rusia:

„Este un eveniment foarte, foarte special pentru mine. Toți banii pe care îi voi câștiga aici vor merge către armata ucraineană. Vă mulțumesc mult pentru sprijin!”, a spus Elina Svitolina în aplauzele spectatorilor din tribune.

În timpul meciului, Elina Svitolina a purtat un echipament în culorile Ucrainei: galben și albastru.

În semn de protest față de invazia rușilor în țara natala, ea a refuzat inițial să joace cu sportive din Rusia, însă WTA și ATP au decis că jucătoarele și jucătorii din Rusia și Belarus vor putea participa în continuare la turnee, dar sub drapel neutru.

Citește și: Refugiații ucraineni sosiți în Dobrogea, cazați în hotelurile de pe litoral. Klym, 7 ani: „Iubesc Ucraina, vreau să ma întorc la tata” | AUDIO

Citește și: Zelenski, interviu din buncărul secret pentru CNN: „Dacă ei nu sunt pregătiți pentru pace, înseamnă că doar pierzi timpul” | VIDEO

Citește și: Refugiații ucraineni vor putea lucra în România fără aviz de angajare, anunță ANOFM | AUDIO