Confidenţialitate

Zelenski, interviu pentru CNN din buncărul secret: „Dacă ei nu sunt pregătiți pentru pace, înseamnă că doar pierzi timpul” | VIDEO

Dintr-o locație secretă, Volodimir Zelenski transmite pentru CNN că va fi foarte greu să se ajungă la un acord cu Rusia atâta timp cât trupele Kremlinului continuă bombardamentele asupra orașelor din Ucraina.

Președintele ucrainean este de părere că, atât timp cât atacurile ordonate de Putin asupra orașelor din Ucraina nu se vor opri, va fi foarte greu de negociat un acord de pace.

Într-un interviu acordat pentru CNN dintr-un buncăr secret din capitala Ucrainei, Zelenski spune că luptele trebuie să se oprească și să înceapă negocierile:

„Trebuie să vorbești în primul rând. Toată lumea trebuie să înceteze lupta și să se întoarcă la acel punct în care eram acum cinci, șase zile. Dacă ei nu sunt pregătiți pentru pace înseamnă că doar pierzi timpul”, a spus Volodimir Zelenski.

Atacurile Rusiei asupra țării vecine nu se mai opresc. Este ziua a șaptea de bombardamente și, întrebat dacă este de părere că Ucraina încearcă în zadar să discute cu Rusia, Zelenski a spus „rămâne de văzut”.

 

După ce s-au întâlnit luni într-o primă rundă de negocieri care a durat câteva ore, reprezentanții celor două țări nu au ajuns la un acord. Mai mult, ucrainenii acuzau faptul că, în timpul tratativelor, Kremlinul continua bombardamentele asupra civililor ucraineni.

În timp ce atacurile rusești continuă asupra Ucrainei, de peste ocean, liderul de la Casa Albă Joe Biden l-a numit „dictator” pe Vladimir Putin. În primul său discurs despre Starea Națiunii, Biden a asigurat că SUA este alături de Ucraina .

În aplauzele membrilor aleși ai Congresului, președintele american a dat asigurări că „Statele Unite sunt de partea poporului ucrainean”.

”În urmă cu şase zile, Vladimir Putin a urmărit să zguduie temeliile lumii libere Dar a calculat foarte greşit.. În loc de asta, a dat de un zid de putere pe care nu l-a anticipat şi nu şi l-a imaginat. A întâlnit poporul ucrainean”.

În primul său discurs despre Starea Națiunii la Washington, Joe Biden a cerut Congresului american să ovaţioneze în picioare poporul ucrainean care „nu se teme de nimic”.

”Atacul lui Putin a fost premeditat și total neprovocat. Putin a respins eforturi repetate diplomatice. A crezut că Vestul și Nato nu vor răspunde. A crezut că ne poate diviza. Putin a greșit. Noi suntem pregătiți, suntem uniți.”.

Joe Biden a anunţat marți seară o interdicţie pentru avioanele ruseşti în spaţiul aerian al Statelor Unite, la fel ca şi Uniunea Europeană şi Canada.

Sursa foto: Screenshot YouTube / CNN

Citește și: Refugiații ucraineni vor putea lucra în România fără aviz de angajare, anunță ANOFM | AUDIO

Citește și: Războiul din Ucraina, în a 7-a zi: Parașutiști ruși au ajuns în Harkov, oraș aflat sub asediu | LIVE TEXT