Confidenţialitate

Elevii intră în sistem de școală online în funcție de cât de aglomerate sunt spitalele. Regula se aplică de luni, 17 ianuarie | AUDIO

De astăzi, se aplică noi reguli privind intrarea școlilor în sistem online. Nu se mai ține cont de rata de vaccinare a angajaților din unităților de învățământ și nici de rata de incidență dintr-o localitate, ci de cât de aglomerate sunt spitalale. Dacă 75% dintre paturile destinate bolnavilor COVID sunt ocupate, școlile din județul respectiv intră în online.

Noile reguli stabilite de autorități urmăresc să protejeze sistemul de educație și pe cel de sănătate, în condițiile în care varianta Omicron, deși extrem de contagioasă, nu determină atât de multe spitalizări precum celelalte tulpini – a spus la Europa FM, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici.

„Practic, sunt două priorități majore: una este funcționarea sistemului de sănătate și a doua este funcționarea sistemului de educație – în sensul desfășurării cursurilor cu prezență fizică. Criteriile, eu spun că sunt corecte. Discutăm de o variantă care, în general în populație, evoluează cu un procent redus de cazuri grave și atunci ținem cont de acest aspect. Deci nu mai primează numărul de infecții, care sigur că va ajunge mare și la noi cum a ajuns peste tot, pentru că dintre aceste infecții un procent relativ mic ajung să fie internat în spital. Cel puțin la asta sperăm”, a spus Emilian Popovici la Europa FM, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Emilian Popovici atrage atenția însă că un număr mare de îmbolnăviri crește riscul apariției de noi tulpini ale coronavirusului care pot fi mai periculoase decât varianta Omicron.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: București: Persoanele care cer testare gratuită pentru COVID prin DSP au de așteptat mai mult decât înainte | AUDIO

Autor: Florentina Mihăiță