Confidenţialitate

București: Persoanele care cer testare gratuită pentru COVID prin DSP au de așteptat mai mult decât înainte | AUDIO

Peste 8 mii de cazuri COVID anunță azi autoritățile în țară, dublu față de acum o săptămână. În Cluj-Napoca, incidența a ajuns aproape de 12, în timp ce în București se apropie de 6. Pe fondul înmulțirii infecțiilor, cei care cer testarea gratuită de coronavirus prin DSP în Capitală trebuie să aștepte mai mult. Dacă înainte nu dura mai mult de 24 de ore să ajungă un echipaj, acum e nevoie de 48 de ore.

„Timpii de așteptare pentru recoltarea probelor biologice au crescut de la 24 de ore la 48 de ore, având în vedere creșterea numărului de cazuri. Serviciul de Ambulanță București – Ilfov solicită suplimentarea cu echipaje pentru urgentarea recoltării probelor biologice tocmai pentru reducerea timpilor de așteptare”, a spus Mariana Țipișcă, purtătoare de cuvânt Prefectura București.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Autoritățile din Capitală discută și despre suplimentarea centrelor de carantinare.

„Direcția de Sănătate Publică a venit în întâmpinare având în vedere creșterea epidemiologică, creșterea numărului de cazuri, să se suplimenteze un centru de carantinare și de izolare instituționalizat în ideea faptului că vor fi mai multe cazuri, iar persoanele asupra cărora se vor emite decizii de carantinare și izolare vor trebui să strea într-un astfel de centru instituționalizat”, a explicat Mariana Țipișcă, purtătoare de cuvânt Prefectura București.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Declarațiile au fost făcute după o ședință la Prefectura Capitalei privind gestionarea valului 5 COVID.

Sursa foto: Sursa foto: Unsplash / Mufid Majnun

Citește și: Focar Covid-19 la cel mai mare spital din Suceava. Jumătate din cadrele medicale infectate sunt nevaccinate | AUDIO

Autor: Ani Sandu