Confidenţialitate

Două eleve de clasa a VIII-a au ajuns la spital după ce ar fi consumat alcool înaintea banchetului de final de an. IPJ Ilfov: Reprezentanții localului au arătat că nu au servit alcool minorilor | AUDIO

Banchetul de clasa a VIII-a al unui liceu din Otopeni s-a încheiat la spital pentru două eleve care ar fi consumat alcool. Polițiștii s-au sesizat în urma unor informaţii apărute pe grupurile de părinţi și au deschis o anchetă. Deși primele informații arată că localul nu a vândut băuturi alcoolice minorilor, adolescenții ar fi consumat alcool înainte să ajungă la petrecere.

UPDATE. IPJ Ilfov: În urma verificărilor polițiștilor și a analizelor medicale în cazulor elevelor nu au rezultat indicii cu privire la prezența în organism a unor substanțe psihoactive

„În urma primelor verificări efectuate de către polițiștii orașului Otopeni, precum și a analizelor medicale efectuate, nu au rezultat indicii cu privire la prezența în organism a unor substanțe de abuz (substanțe psihoactive). În cadrul activităților de verificare, reprezentanții localului respectiv au pus la dispoziție contractul de prestări servicii, iar în urma verificărilor efectuate, nu au rezultat elemente de probațiune, care să conducă la faptul că reprezentanții localului au servit minorilor băuturi alcoolice”, a transmis IPJ Ilfov.

Celor doua fete de 14 ani li s-a facut rău în jurul orei 22.30, în timpul banchetului de absolvire a clasei a VIII-a. Au fost transportate cu ambulantele la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, unde au rămas internate peste noapte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Știre inițială

Două eleve de clasa a VIII-a de la Liceul Teoretic „loan Petruș” din Otopeni au ajuns la spital după banchetul de sfârșit de an, în urma consumului de alcool.

Potrivit unor surse, elevii s-ar fi întâlnit înainte de petrecere, ar fi cumpătat alcool și l-ar fi consumat înainte să ajungă la banchet. Mai mult, părinții susțin că o parte dintre adolescenți ar fi combinat alcoolul și cu substanțele interzise.

Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov anunță că face verificări pentru consum de alcool și alte substanțe.

Comisar-șef de poliție Anne-Marie Ciolcă: „Polițiștii orașului Otopeni s-au autosesizat și efectuează verificări pentru stabilirea cu certitudine a situației de fapt și de drept”

„Ca urmare a unor informații apărute pe grupurile de părinți ale elevilor de la un liceu din Otopeni cu privire la faptul că de la un banchet desfășurat în noaptea 31 mai spre 1 iunie s-a ajuns la spital în urma consumului de alcool și alte substanțe, polițiștii orașului Otopeni s-au autosesizat și efectuează verificări pentru stabilirea cu certitudine a situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis comisar-șef de poliție Anne-Marie Ciolcă.

O anchetă este în desfășurare și la nivelul unității de învățământ, transmite Inspectoratul Școlar Județean Ilfov

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Incident la Amabasada Israelului din București. Un cetățean străin a încercat să își dea foc în fața sediului instituției