Confidenţialitate

Elena Udrea, eliberată de Crăciun: ”E clar că am avut dreptate și că am fost țintele unui abuz în țara noastră”

Elena Udrea a fost eliberată chiar în Ajunul Crăciunului. Aceasta a povestit într-un interviu prin telefon, la Antena 3, că se consideră o victimă a ”statului paralel”.

„Eu nu am plecat din România pentru că voiam să călătoresc prin lume, ci pentru că era evident și acum e evident, cu tot ce s-a întâmplat, cu această decizie a Curții Constituțională care a desființat atâtea hotărâri ale ÎCCJ, printre care și a mea și a Alinei Bica. E clar că am avut dreptate și că am fost țintele unui abuz în țara noastră. Vom vedea ce se întâmplă, depinde foarte mult de ce se întâmplă și în România”.

„Ca urmare a deciziei CCR, nu aveau e ales. Dar faptul că trei ani de zile s-au făcut aceste abuzuri, faptul că s-a încălcat lege și s-au format aceste complete de judecate, prin faptul că președintele acestui complet era numit întotdeauna fie președintele Înaltei Curți, fie adjunctul, era evident că erau complete de comandă. Dacă nimereai pe culoar, așa cum am nimerit eu, spre exemplu, nu aveai nicio șansă la o judecată corectă. Nu aveam cum să fiu judecată corect cu Ionuț Matei, în completul meu de judecată, sau cu doamna Simona Popescu. Iar lucrul acesta a fost constatat în mod absolut curajos de CCR. Eu mă bucur că în cazul meu întâi s-a dat un termen de 28 ianuarie. Gândiți-vă ce abuz.. să rămâi cu o hotărâre declarată nulă de CCR în arest încă o lună și ceva, cât ar fi trebuit să rămân eu dacă nu se dădea un termen a doua zi după ce am avut această judecată. A doua zi, ca să se pună în acord cu alte cereri făcute în dosarul Gala Bute, am fost și eu judecată și mi s-a suspendat sentința penală. În felul acesta am putut să fiu eliberată și acum să fiu acasă, chiar în Ajun de Crăciun”, a completat Elena Udrea.

În interviul acordat Antena 3, Elena Udrea susține că a plecat că toate ”completurile de cinci judecători dădeau sentințe la comandă, era un sistem foarte bine pus la punct în care adversarii sistemului ocult erau executați și scoși din joc”.

Săptămâna trecută, Instanța supremă din România a decis suspendarea executării pedepsei în cazul fostului ministru Elena Udrea în dosarul “Gala Bute” şi eliberarea acesteia până la soluţionarea efectivă a contestaţiei.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea şi fosta şefă DIICOT Alina Bica au fost reţinute, în 3 octombrie, de Interpol din Costa Rica.  Ambele au fugit în Costa Rica înainte de a fi condamnate definitiv în dosare diferite.

Elena Udrea
are de ispășit 6 ani de închisoare cu executare pentru corupție în dosarul Gala Bute. La 27 iunie, aceasta a fost dată în urmărire internațională.

În schimb, Alina Bica a primit 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului.