Confidenţialitate

Elena Lasconi: În USR e loc pentru toată lumea: creștini, atei, gay, hetero, LGBTQ și non LGBTQ. Am o sensibilitate la cuvântul căsătorie, dar nu sunt împotriva unui parteneriat civil | VIDEO

Elena Lasconi a fost invitata Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea „Piața victoriei” de joi seara. Elena Lasconi – candidat la șefia USR și la președinție – a declarat la Europa FM că „În USR e loc pentru toată lumea. Atât pentru creștini, cât și pentru atei, atât pentru cei care sunt LGBTQ sau non LGBTQ, atât pentru gay, cât și pentru hetero”. Întrebată cum se raportează la decizia CEDO care cere României un regim juridic pentru cuplurile de același sex, Elena Lasconi a spus că „Eu sunt 100% pentru parteneriatul civil. Aveam o sensibilitate cu cuvântul căsătorie, în niciun caz nu sunt împotriva unui parteneriat civil”.

Elena Lasconi: „În USR e loc pentru toată lumea”

Ioana Ene Dogioiu: Acum mai e o problemă, destul de delicată și anume una ideologică: USR se revendică drept singurul partid liberal de pe scena politică românească în acest moment. Dumneavoastră aveți valori mai degrabă conservatoare pe care le afirmați: credință, familia tradițională. Cum se împacă un președinte conservator cu un partid liberal?

Elena Lasconi: „Știți cum e, eu chiar cred despre mine că sunt destupată la cap”.

Ioana Ene Dogioiu: Nu e vorba de destupat sau nu.

Elena Lasconi: „În USR e loc pentru toată lumea. Atât pentru creștini, cât și pentru atei, atât pentru cei care sunt LGBTQ sau non LGBTQ, atât pentru gay, cât și pentru hetero”.

Elena Lasconi: „Vocația USR-ului nu este aceea de a le impune oamenilor cum să-și trăiască viața”

„Vocația USR-ului nu este aceea de a le impune oamenilor cum să-și trăiască viața. Ci, din contră, noi ne dorim să luptăm ca toți românii să trăiască cum își doresc viața aici, dar să aibă o viață mai bună. Am intrat în echipa asta ca să reformăm România nu ca să încerc să introduc pe gât cuiva ce cred eu despre Dumnezeu”, a mai spus Elena Lasconi.

Elena Lasconi: „Eu sunt 100% pentru parteneriatul civil”

Ioana Ene Dogioiu: Cum vă raportați la decizia CEDO care cere României un regim juridic pentru cuplurile de același sex?

Elena Lasconi: „100% de acord și am spus-o asta. Eu sunt 100% de acord pentru parteneriatul civil, dar eu cred că cei care fac parte din LGBTQ sunt deranjați pentru că sunt folosiți ca o masă de manevră de politicieni.

Dacă într-adevăr am dori, am avea aplecarea spre a rezolva această situație a parteneriatului civil ar trebui să stăm la masă cu acești oameni și să vorbim, nu să facem declarații la televizor sau la radio. Eu sunt 100% pentru parteneriatul civil.

Aveam o sensibilitate cu cuvântul căsătorie, în niciun caz nu sunt împotriva unui parteneriat civil. Eu am în familie, fiica mea. Și eu am cale de comunicare cu ea și învăț lucruri”.

Elena Lasconi: Nu aș mai vota pozitiv la un referendum privind familia tradițională

Ioana Ene Dogioiu: Ați convoca dacă ați fi președintă a României sau ați mai participa cu un vot pozitiv la un referendum privind familia tradițională?

Elena Lasconi: „Nu cred… De fapt, nu. Categoric nu. Pentru că v-am spus: fiecare este liber să-și trăiască viața cum vrea. Și nu este treaba politicului sau nu este treaba USR-ului să intre în viața oamenilor”.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Elena Lasconi: Îmi doresc o reconstrucție a USR-ului, dar în poza aceasta nu intră Dacian Cioloș. Nu cred că mai putem defila cu domnul Ludovic Orban | VIDEO