Confidenţialitate

Elena Lasconi: Îmi doresc o reconstrucție a USR-ului, dar în poza aceasta nu intră Dacian Cioloș. Nu cred că mai putem defila cu domnul Ludovic Orban | VIDEO

Elena Lasconi – candidat la șefia USR și la președinție – a fost invitata Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea „Piața Victoriei”. Elena Lasconi a spus la Europa FM că își dorește o reconstrucție a partidului USR, însă fără Dacian Cioloș și Ludovic Orban. „Am avut discuții cu Vlad Gheorghe și mi-a spus că mă susține, dar o să fie o susținere ca independent”, a spus Elena Lasconi. Aceasta a declarat despre alianța Dreapta Unită că „oricum ea nu mai există. Pentru că a fost făcută doar pentru alegerile locale și europarlamentare, nu a fost făcută pentru tot anul”. 

Elena Lasconi: Avem nevoie să aducem alături de noi toate forțele care împărtățesc aceleași valori cu valorile USR-ului și să avem mesaje foarte clare

Ioana Ene Dogioiu: Care este planul dumneavoastră pentru USR? Ce vreți să faceți cu acest partid dacă îi veți deveni președintă? Cum vreți să-l relansați?

Elena Lasconi: „În primul rând, trebuie să ne clarificăm direcția. Avem nevoie să aducem alături de noi toate forțele care împărtățesc aceleași valori cu valorile USR-ului și să avem mesaje foarte clare, să nu fie dubii, pentru că sunt mult dubii și ne-au taxat românii la vot. Îmi doresc foarte mult să începem reconstrucția USR-ului – mă refer la bucătăria noastră internă. Avem de făcut auditul membrilor”.

Elena Lasconi: Nu văd ca în poza de reconstrucție a USR-ului să apară Dacian Cioloș. La fel, nu cred că mai putem defila cu domnul Ludovic Orban

Ioana Ene Dogioiu: Ați spus că vreți să aduceți alături pe toți cei care împărtășesc valorile USR. Vă referiți aici la cine? Pentru că au plecat grupul REPER, cei care acum au candidat ca independenți – unii au câștigat primării ca independenți și mă refer la domnul Polițeanu. Pe cine vreți să aduceți și cum?

Elena Lasconi: „Am avut discuții cu Vlad Gheorghe și mi-a spus că mă susține, dar o să fie o susținere ca independent. Probabil până se dumiresc toți că se face o reconstrucție a USR-ului. De asemenea, am discutat și cu REPER, dar nu văd o colaborare și nu văd ca în poza asta de reconstrucție să apară domnul Cioloș.

A avut ocazia să lupte când a fost președinte și nu cred… dar v-am spus, acum vorbește Elena Lasconi un membru USR. Toate deciziile de a strânge oameni lângă noi o să le iau împreună cu Biroul Național, Comitetul Politic.

O să am discuții și cu șefii de filiale. Nu voi face după ureche. Și am avut discuții și cu membri din Forța Dreptei – dar la fel, nu cred că mai putem defila cu domnul Ludovic Orban.

Sunt oameni buni peste tot și eu o să fac apel și la românii de bună credință care au ceva de spus și înțeleg că acum suntem într-un moment important în care am putea să îngropăm democrația din România anul acesta sau am putea să salvăm democrația”.

Elena Lasconi: Oricum alianța Dreapta Unită nu mai există

Ioana Ene Dogioiu: Deci să înțeleg că vreți să puneți capăt alianței Dreapta Unită?

Elena Lasconi: „Dar oricum ea nu mai există. Pentru că a fost făcută doar pentru alegerile locale și europarlamentare, nu a fost făcută pentru tot anul”.

Ioana Ene Dogioiu: Juridic, dar ca proiect vreți să-i puneți capăt, înțeleg din discursul dumneavoastră.

Elena Lasconi: „V-am spus că eu am discuții și aș vrea să găsim o formulă, dar o formulă în care să înțeleagă și domnul Cioloș și domnul Orban că trebuie să facă un pas în spate cumva, pentru că există oameni de calitate, oameni foarte buni și care au aceeași viziune ca și noi, atât în Forța Dreptei, cât și în REPER, chiar și în PMP”.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Cristian Păun, despre raportul Comisiei Europene privind politicile fiscale în România: „Modelul actual de guvernare pe care îl are România este unul care nu pune accentul pe acești bani europeni” | AUDIO