Educația sexuală: să fie făcută în școală sau acasă?

Vlad Petreanu şi Moise Guran dezbat astăzi cu dumneavoastră controversata problemă a educației sexuale, să fie făcută în școală, sau înfamilie.

România este astăzi în UE pe locul doi, după Bulgaria, în privința numărului de adolescente rămase însărcinate. Pe locul trei este Slovacia, deci tot o țară est europeană, dar știți cine era pe primul loc acum zece ani, înainte ca aceste țări să intre în UE? Marea Britanie. Minunații cercetători britanici au ajuns la concluzia că o metodă de a reduce incidența sarcinii la adolescență este ca în cursul orelor de educație sexuală să li se predea copiilor la școală beneficiile sexului oral. Știți unde se află azi Marea Britanie în privința incidenței sarcinii la adolescență? Pe locul patru, după Bulgaria, România și Slovacia.

Senatorii au respins legea care făcea din educaţia sexuală o disciplină obligatorie în şcolile din România. Aceşti politicieni sunt complet desprinşi de realitate. În loc să asigure educaţia verificată a copiilor de către profesori pregătiţi în acest sens, ei au lăsat informarea copiilor – pseudo-informarea lor, de fapt – chiar pe mâna copiilor sau a timpului liber al părinţilor lor. Nu vă faceţi iluzii: în mintea copiilor de azi, viaţa sexuală seamănă cu ce văd pe site-urile porno, pentru că nimic nu-i poate împiedica să le acceseze iar curiozitatea într-acolo îi mână. Să nu ne mai mirăm, deci, când apar ştiri cu orgii în wc-urile vreunei şcoli – aceşti copii sunt victimele unui sistem educativ care eşuează în principala lui misiune: să pregătească copiii pentru viaţă.

Dacă parlamentul nu e de acord ca adolescenţii să primească educaţie sexuală în şcoală, atunci pe umerii cui cade această sarcină? Pe a părinţilor, fireşte.

Ceea ce judecă astăzi Vlad şi Moise este: dacă educația sexuală să fie făcută în școală sau acasă?

Puteţi asculta Avocatul Diavolului şi online, la adresa europafm.ro/live. Înscrieţi-vă la cuvânt la 0372.069.599 sau participaţi la emisiune prin europafm.ro sau pagina de Facebook Radio Europa FM.