Confidenţialitate

Eduard Novak și-ar fi premiat ilegal tatăl cu peste 100.000 de euro. Acuzațiile la adresa ministrului vin de la Sindicatul Național din Sport | AUDIO

Acuzații grave: ministrul Sportului, Eduard Novak, și-ar fi premiat ilegal tatăl cu peste 100.000 de euro. Sindicatul Național din Sport a publicat o serie de documente din care reiese că Novak Karoly, tatăl ministrului, a fost înregistrat antrenor principal al lotului paralimpic de ciclism la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020, competiție la care nu a fost însă prezent.

Președintele Sindicatului Național Sport și Tineret, Andy Nagy, spune la Europa FM:

„Pe statul de plată a apărut direct tatăl ministrului, Novak Karoly, intră direct pe suma maximă, 112.000 euro, deși inițial, vă spuneam, nu a fost trcut în listă, nu avea această funcție deci nu putea să primească această premiere.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sindicaliștii susțin că antrenor principal al lotului de ciclism fusese desemnat Valoppi Cristiano, care ulterior a fost „retrogradat” în poziția de tehnician secund, locul său fiind luat de Novak Karoly, tatăl ministrului.

Astfel, Novak senior a putut fi premiat cu peste 500.000 de lei, adică 100.000 de euro.

Andy Nagy:

„Comitetul Național Paralimpic deleagă loturile care participă și ulterior premierile. Deși CNP-ul a stabilit în ședința biroului lor federal cine pleacă și cum va participa, Valoppi Cristiano era desemnat de CNP pe funcția de antrenor principal, ori aici Novak Karoly apare antrenor principal și Valoppi trece pe secundar.

-Practic, cum s-a ajus să fie introdus pe listă?

Ilegal, ilegal s-a ajuns.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Într-o declarație citată de site-ul G4Media, cabinetul ministrul Eduard Novak admite că tatăl ministrului nu a fost la Tokyo, însă susține că totul a fost făcut conform legii.

Sindicatul a sesizat Agenția Națională de Integritate și cere verificări în cazul lui Eduard Novak pe care îl acuză de abuz în serviciu și conflict de interese.

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Nicolae Robu a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru abuz în serviciu