Ediția EUROPAfest 2020, organizată cu măsuri de distanțare

Festivalul EUROPAfest 2020, care aduce în România artiști din 20 de țări, se va desfășura în perioada 16 – 25 iulie, la București, Sibiu și Sinaia, unde vor fi luate toate măsurile de protecție împotriva noului coronavirus, dar va exista și posibilitatea urmăririi concertelor live.

Festivalul EUROPAfest 27 se desfășoară în perioada 16-25 iulie 2020, iar directorul Luigi Gageos spune că evenimentul se afaptează pentru a oferi o experiență noyă celor care iubesc muzica.

„Suntem optimiști și chiar dacă va fi o ediție atipică, evenimentele muzicale vor fi la aceleași standarde de calitate cu care s-a obișnuit deja publicul. Vor fi respectate toate măsurile de siguranță pentru spectatori, dar în același timp ne gândim și la extinderea posibilităților de urmărire a concertelor live. Ne transformăm, ne adaptăm ca să oferim o experiență nouă celor care iubesc muzica bună. Cred că sunt în asentimentul tuturor când spun că purtăm o prețuire deosebită celor din prima linie, care au fost alături de bolnavii de coronavirus, pe baricade zi și noapte. În același timp aș vrea să vă invit să facem un exercițiu de imaginație și să vedem cum ar fi fost timpul petrecut în izolare aceste luni fără muzică, film, cărți, dans…Și iată că, în acest fel, conștientizăm poate că arta și cultura în general au fost aliați la fel de prețioși, <prima linie> pentru cele peste 3 miliarde de oameni care au stat acasă”, spune Gageos.

La EUROPAfest 27 – jazz | blues | pop | clasic sunt invitați artiști din peste 20 de țări – Anglia, Argentina, Azerbaijan, Belarus, Coreea de Sud, Cuba, Danemarca, Elveția, Estonia, Franța, Germania, Israel, Italia, Japonia, Luxemburg, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Slovenia, Spania, SUA, Țările de Jos și Ucraina, care vor prezenta producții muzicale în spații de concert tradiționale și neconvenționale.

EUROPAfest este un festival unic în România, iar în 2005 Festivalul Internațional EUROPAfest a fost primul eveniment căruia Casa Regală i-a acordat Înaltul Patronaj, pentru ca din 2015 să devină festival EFFE | Europe’s finest festivals, titulatură oferită de Comisia Europeană și Parlamentul European.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS