Eclipsa totală de soare din SUA ar putea deveni cel mai vizionat eveniment astronomic din istoria omenirii

Marea Eclipsă Americană„, prima eclipsă totală de soare în SUA din ultimii 99 de ani, se produce luni şi ar putea fi cel mai vizionat eveniment astronomic din istoria omenirii.

TRANSMISII LIVE ÎN TOATĂ LUMEA 

Cincizeci de baloane umplute cu heliu vor fi înălţate la 30 de kilometri altitudine, dotate cu camere foto-video, care vor transmite în premieră mondială prin livestreaming imaginile pe Pământ.

NASA va transmite înregistrări video pe un ecran în Time Square din New York

În epoca telefoanelor inteligente, milioane de persoane aşteaptă să înregistreze şi să fotografieze eclipsa.

TRASEUL ECLIPSEI 

Punctul de maximă vizibilitate a eclipsei – faza de eclipsă totală – va avea loc la ora 20.43, ora României. Eclipsa din 21 august traversează SUA de la Vest la Est prin 14 state americane, pe o bandă care are o lungime de peste 4.000 de kilometri şi o lăţime de aproximativ 100 de kilometri.

Peste 7 milioane de oameni sunt aşteptaţi să călătorească de-a lungul fâşiei, pe unde se va vedea eclipsa. Autorităţile sunt îngrijorate în privinţa blocajelor din tranfic şi a accidentelor. În plus, se speculează foarte mult:

Un motel aflat în apropieerea unui punct de observare a eclipsei  a rezervat ultima cameră cu mai mult de 2.100 de dolari.

Bonnie Tyler va interpreta piesa care a făcut-o cunoscută:  „Total Eclypse of the Heart” pe o navă de croazieră, chiar înaintea eclipsei.

O eclipsă parţială va începe pe coasta de nord-vest a Statelor Unite, după ora locală 9.00. Ea va putea fi urmărită şi din regiunea Alberta, Canada, dar şi în sudul Braziliei, dacă vremea o va permite.

Chiar şi britanicii şi francezii care locuiesc în vestul ţării vor surprinde o mică parte din eclipsă la apus.

 

SUA: Stocurile de ochelari pentru eclipsa totală de soare au fost epuizate

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS