Confidenţialitate

Petru Stratulat

Data şi locul naşterii

16 iunie 1984, Bacău, chiar în centru

Când şi cum ai intrat în echipa Europa FM?

Toată adolescența am ascultat Europa FM, dorindu-mi să ajung aici, dar nu am crezut că sunt făcut din aluatul potrivit. Când am sunat pentru a-mi manifesta dorința de a intra în echipă, m-am așteptat la un refuz elegant, dar am primit o invitație, la fel de elegantă.

Cum te-ai îndrăgostit de radio?

1990, prima zi de școală, clasa întâi. Ascultam primul radio comercial din Bacău, Radio Star B. Mi s-a părut a fi mare lucru să vorbești la un microfon și atâția oameni să te asculte. În clasa a 8-a, am pus la cale un plan: 1.să intru la un liceu cu radio cu circuit închis (erau două în Bacău); 2.să ajung la un radio local din FM, cât sunt încă la liceu; 3.să dau la facultatea de Jurnalism la București și acolo să intru în echipa unui radio de top. Am bifat tot ce mi-am propus în planul meu, literă cu literă. Ultimul punct din acesta: realizator programe la un radio cu acoperire națională. L-am atins acum, la Europa FM, după 21 de ani.

Ce te menţine îndrăgostit de radio?

Muzica, faptul că îmi pot exprima gândurile în fața unei mulțimi de oameni, că le pot influența starea de spirit. Un gând bun transmis în aer poate fi o luminiță în ziua mohorâtă a multora dintre ascultători. Omul de la microfon poate fi prietenul a sute de mii de oameni, poate chiar milioane. Ce poate fi mai frumos de atât?

Ce te sperie?

Lipsa entuziasmului. Reușesc să mi-l întrețin, dar mă îngrozește posibilitatea ca la un moment dat acesta să dispară. Sunt entuziast în tot ceea ce fac, iar radioul este (e)misiunea mea în viață.

Când nu fac radio…

Fac spectacole de teatru vizual cu păpuși pentru public adult alături de compania de teatru pe care am co-fondat-o: Lightwave Theatre Company. Când nu fac radio, tremur un pic pe scenă, la începutul reprezentațiilor.

Dacă aş avea mai mult timp …

Aș face mai mult radio și mai multe spectacole de teatru.

Dacă m-aş defini printr-o melodie …

Baz Luhrmann – Everybody’s Free to Wear Sunscreen