Echipa de tăietori de lemne a României rămâne în Top 15 mondial

La Campionatul Mondial Stihl Timbersports organizat la Lillehammer, în Norvegia, sportivii “tricolori” au repetat performanța de anul trecut: locul al 13-lea, depășind țări cu mult mai mare tradiție – Belgia, Olanda sau Marea Britanie.

Primul loc a fost ocupat de Noua Zeelandă, urmată de Polonia și Australia.

Lotul a fost format din Nagy Botond, Dan Petrescu, Szilárd Cser, Ionel Mariniță și rezerva David Balázsi.

Campionul României, Dan Petrescu a avut o evoluție slabă la individual, unde titlul mondial i-a revenit a 9-a oară neo-zeelandezului Jason Wynyard.

Romania ar putea organiza Campionatul Internațional al Taietorilor de Lemne din 2020, iar în 2019 va găzdui “Stihl Timbersports Champions Trophy”, competiție ce reunește mari campioni în locații inedite, cum ar fi Piazza Michelangelo din Florența, portul din Hamburg sau platourile Alpilor Tirolezi.

În România se iau în calcul câteva spații reprezentative, ca Platoul Babele sau Piața Constituției, în fața Palatului Parlamentului.

Concursurile mondiale ale taietorilor de lemne au apărut în America, în 1985, și constau în probe foarte dure, că tăierea cu toporul pe verticală și orizontal, tăierea cu joagărul, sau cu un super-motoferastrau, care are puterea unui autoturism și retează un buștean în câteva secunde.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS