Echipa Carmen București s-ar putea reînființa

Una dintre echipele de tradiție ale fotbalului românesc din prima jumătate a secolului trecut – Carmen București ar putea reveni la viață. Desființată în 1947 de regimul comunist, pentru a face loc în Liga Întâi grupării armatei, viitoarea Steaua, formația bucureșteană are șanse să reapară în competiție datorită unui om de afaceri.

Ovidiu Onosă deja a înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, vechea emblemă și culorile oficiale: auriu, roșu, verde și maro, anunță “Gazeta Sporturilor”. Carmen București a fost proprietatea fostului mare industriaș Dumitru Mociorniță și pentru această echipă au jucat fotbaliști ca Iuliu Baratky, Angelo Niculescu sau Valentin Stănescu. A fost desființată în 1947 la ordinul Anei Pauker, deranjată de faptul că patronul a refuzat să joace și să piardă un amical cu formația sovietică Dinamo Tbilisi. A urmat în 1948 și Unirea Tricolor, disparută pentru a face loc clubului sportiv al Miliției – Dinamo București.

Deținătoarea drepturilor de proprietate ale grupării Carmen București este Rose Marie Mociorniță, care a revenit din exil și trăiește acum în România.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS