Confidenţialitate

Duplex Europa FM – Rock FM. Miercuri dimineața s-au unit on-air Deșteptarea și Morning Glory cu Răzvan Exarhu | VIDEO

Miercuri dimineața, în direct, s-au unit on-air programele Deșteptarea și Morning Glory, într-un demers fără precedent, pornind de la ultimul sondaj care arată că radioul este media cu cea mai rată de încredere în rândul românilor.

Cei mai mulți români au mai degrabă încredere în informațiile difuzate de posturile de radio decât de orice alt canal media, arată un sondaj Inscop Research, la comanda Strategic Thinking Group.

Cercetarea mai arată că mai mult de jumătate dintre cei chestionați consideră că au fost expuși la știri false sau dezinformări.

40% dintre cei care au răspuns chestionarul Inscop au mai degrabă încredere în informațiile prezentate de posturile de radio. 36% au mai degrabă încredere în posturile TV, în timp ce aproape 22% au încredere în site-urile canalelor media, iar 19%, în rețelele de socializare.

Dintre cei chestionați, 58% cred în mare măsură că unele state susțin acțiuni de propagandă și dezinformare în România. În opinia a 24% din cei chestionați, Rusia susține cel mai mult acțiuni de propagandă și răspândește știri false în România, în timp ce 18% cred ca Uniunea Europană dezinformează.

Vlad Petreanu, George Zafiu și Luca Pastia au intrat în direct cu Răzvan Exarhu, simultan pe frecvențele Europa FM și Rock FM, pentru a discuta despre încrederea românilor în sursele de informare, dar și despre ”era dezinformării”.

Pentru a comenta rezultatele cercetării li s-a alăturat Alina Inayeh, director al German Marshall Fund of the US.