Confidenţialitate

Românii au mai mare încredere în informațiile difuzate de posturile de radio

Cei mai mulți români au mai degrabă încredere în informațiile difuzate de posturile de radio decât de orice alt canal media, arată un sondaj Inscop.

Cercetarea mai arată că mai mult de jumătate dintre cei chestionați consideră că au fost expuși la știri false sau dezinformări.

40% dintre cei care au răspuns chestionarul Inscop au mai degrabă încredere în informațiile prezentate de posturile de radio. 36% au mai degrabă încredere în posturile TV, în timp ce aproape 22% au încredere în site-urile canalelor media, iar 19%, în rețelele de socializare.

Dintre cei chestionați, 58% cred în mare măsură că unele state susțin acțiuni de propagandă și dezinformare în România. În opinia a 24% din cei chestionați, Rusia susține cel mai mult acțiuni de propagandă și răspândește știri false în România, în timp ce 18 procente cred ca Uniunea Europană dezinformează.

Sondaj de opinie la nivel național realizat de INSCOP Research în parteneriat cu Verifield Perioada de culegere a datelor: 1 – 12 martie 2021 Eșantion: 1100 respondenți. Eroare: 3%. Metoda de culegere: interviuri telefonice.

  • Sonia Teodoriu