După o pauză de 7 ani, Enya lansează un nou album

Albumul ”Dark Sky Island” va fi lansat pe 20 noiembrie. Pentru cele 11 piese ale albumului, Enya a lucrat împreună cu  producătorul Nick Ryan şi textiera Roma Ryen.

”The Humming”, ”So I Could Find My Way”, ”Even in the Shadows” sau ”Diamonds on the Water” sunt câteva dintre piesele care se regăsesc pe album.

Materialul „Dark Sky Island” este diferit faţă de celalalte, a mărturisit artista. Acesta a fost conceput după o perioadă  în care Enya a preferat sa călătorească în întreaga lume. Experienţele acumulate în aceste călătorii au inspirat-o să contureze universul noului disc.

Enya şi-a început cariera în 1980, altături de formaţia “Clannad” compusă din membrii familiei sale. La scurt timp a ales o carieră solo şi a devenit cunoscută datorită soundtrack-ului compus de ea pentru serialul “The Celts” din 1986. Primul ei album, “Watermark”, din 1988, i-a adus faima internaţională. Au urmat alte 5 albume de succes, care s-au vândut în peste 75 milioane de copii. De-a lungul carierei, Enya a câştigat patru premii Grammy şi a primit o nominalizare la Oscar.