”Dumnezeu se îmbracă de la second hand” – premieră la Teatrul Național București, cu Florina Cercel & Armand Calotă / Regia: Ion Caramitru

Premiera absolută a spectacolului ‘Dumnezeu se îmbracă de la second hand’, în regia lui Ion Caramitru este programată vineri, 12 decembrie, și sâmbătă, 13 decembrie, la Teatrul Național București.

Piesa ‘Dumnezeu se îmbracă de la second hand’, scrisă de Iulian Magu, este pusă în scenă de Ion Caramitru.

Premiera absolută este programată vineri, 12 decembrie, și sâmbătă, 13 decembrie, la Teatrul Național București, Sala Studio.

Spectacolul – în două acte – prezintă povestea unei familii ce traversează mai multe decenii, poveste ‘acompaniată’ de un pian de marcă. De fapt, este ‘o scurtă istorie a României moderne povestită cu ajutorul unui pian fermecat’, a declarat autorul Iulian Margu.

Regizorul Ion Caramitru a declarat că se fla de mult în căutarea unui text provocator precum ‘Dumnezeu se îmbracă de la second hand’, cu o ‘simbolistică ce sparge tiparele timpului și ale spațiului’.

Din distribuție fac parte actorii Dorin Andone, Lari Giorgescu, Carmen Ungureanu, Teodora Mareș, Eduard Adam, Armand Calotă, Fulvia Folosea, Ioan Andrei Ionescu – și copiii Emma și Theodora Calotă. Cu participarea extraordinară a actriței Florina Cercel.