„Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici”

La finalul săptămânii trecute trupa Taxi a lansat o piesă manifest „Despre smerenie”.

În esență este descrierea unui vis în care Dan Teodorescu îl caută pe Dumnezeu prin Catedrala Mântuirii Neamului și nu-l găsește că este prea mare, dar îl găsește mai apoi într-o biserică mică de lemn.

Deși în mod specific acest manifest s-a dorit a fi un apel la smerenie, după ce s-a rostogolit cu o viteză uluitoare pe internet, uite a făcut în două zile aproape 800 de mii de vizualizări, dar asta pentru că a stârnit nu o dezbatere despre smerenie, cât mai ales una despre Catedrala Mântuirii Neamului.

O dezbatere pasională, furioasă pe alocuri, cu valuri de ură împotriva celor care apar în această piesă și, apoi, cu valuri de ură îndreptată împotriva celor care îi urăsc pe cei care apar în piesă.

Probabil că lucrurile nu ar fi luat o astfel de amploare dacă jumătate din acest manifest n-ar fi fost, de fapt, repetarea acestui mesaj.

Așadar, un mesaj cu spectru larg în societate, dar care, în mare parte a fost recepționat greșit, pro sau contra Catedrală, unii au dus discuția spre pro sau contra moschee.

Credeți sau nu că „Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici”?