Confidenţialitate

DSP în control la secția UPU a Spitalului Județean Sibiu: Cadre medicale care nu se spală pe mâini corespunzător și fișe medicale fără parafă | AUDIO

Cadre medicale care nu se spală pe mâini corespunzător și fișe medicale fără parafă – au găsit inspectorii Direcției de Sănătate Publică când au mers în control la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sibiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Inspectorii DSP au dat amenzi de 13.000 de lei cadrelor medicale de la urgențele din Spitalul Județean Sibiu. Au fost găsite fișe pe care exista doar parafa medicului rezident de an I sau II, fără a exista și contraparafa medicului specialist de gardă.
Doi medici care au fost găsiți responsabili pentru această situație au fost amendați cu câte 3.000 de lei fiecare.

De asemenea, inspectorii au găsit fișe de prezentare în urgență fără niciun fel de parafă, în această situație, medicul Constantin Roșca, șeful Secției UPU, fiind amendat cu suma de 3.000 de lei.

Alte nereguli găsite de inspectorii DSP sunt legate de controalele medicale periodice și de nerespectarea standardelor în ceea ce privește igiena mâinilor. În acest sens, pentru ultimul aspect semnalat, două cadre medicale au fost amendate cu 2.000 de lei fiecare.

În final, inspectorii au prezentat recomandări și s-au stabilit termene pentru remedierea neregulilor găsite.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Primul caz de variola maimuței depistat la Craiova | AUDIO