Confidenţialitate

DSP Dolj, reacție după decesul unei paciente care aștepta loc la ATI: Un doctor, amendat cu 10.000 de lei

DSP Dolj a anunțat primele măsuri după decesul unei paciente la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Potrivit unui comunicat al DSP Dolj, s-a decis sancționarea contravențională cu amendă în valoare de 10.000 lei a medicului neurolog. Acesta a fost găsit responsabil pentru nerespectarea protocolului de acordare a asistenței medicale în UPU.

De asemenea, s-a decis sancționarea contravențională cu avertisment a celor doua registratoare din UPU, pentru înregistrarea cu date eronate în documente medicale.

Potrivit DSP, medicul neurolog nu a parafat consultul de specialitate în fișa UPU și nu a solicitat transferul pacientei în altă secție ATI. La rândul lor, registratorii din UPU au înregistrat eronat data internării in fișa UPU , respectiv dat de 16.03.2020.

Este vorba despre cazul unei paciente în vârstă de 83 de ani, care a murit joi. Ddecesul a fost confirmat și de Ministerul Sănătății care a trimis Corpul de Control pentru verificări la Spitalului Județean de Urgență din Craiova.