Confidenţialitate

Craiova: Doi pacienți decedați in izolator în timp ce așteptau să se elibereze un loc la ATI

Două persoane cu COVID-19 au murit în ultimele 24 de ore, în timp ce așteptau în izolatorul Spitalului Județean de Urgență din Craiova să se elibereze un pat la Terapie Intensivă.

Primul pacient a murit joi, fiind vorba despre o femeie de 83 de ani – decesul a fost confirmat și de Ministerul Sănătății – care a trimis Corpul de Control pentru verificări la Spitalului Județean de Urgență din Craiova.

O a doua persoană, aflată, de asemenea, în stare gravă, a decedat vineri dimineață. Aceştia au fost ventilați mecanic, spune directorul unităţii medicale. Unul dintre pacienţi a sosit în stare foarte gravă joi, pe cod roşu, precizează reprezentantii spitalului pentru Gazeta de Sud.

Acum sunt ocupate toate cele 20 de paturi de la secția Terapie intensivă COVID din Spitalul Craiova. În izolatorul unității medicale mai sunt 12 pacienți cu forme severe COVID care așteaptă eliberarea unui loc.

Conducerea spitalului spune că a solicitat Ministerului Sănătății suplimentarea numărului de paturi ATI și că a cerut ajutorul altor spital – dar că nu a primit un răspuns în niciunul din cazuri.