Confidenţialitate

Drum cu Prioritate pentru sportivii tineri: Simone Tempestini

Eroul zilei este tanarul pilot de raliu Simone Tempestini, care a devenit campion mondial la Junior World Rally Championship.

Reprezentant al Romaniei prin echipa Napoca Rally Team, fiul driver-ului italian Marco Tempestini a terminat pe locul al 4-lea penultima cursa a sezonului, in Corsica – asigurandu-si astfel titlul mondial inaintea ultimei etape, care va avea loc in Marea Britanie.

La volanul unui Citroen DS3 R5, Simone Tempestini si-a castigat totodata dreptul de a concura anul viitor la 6 curse din WRC2 – a doua competitie mondiala de raliuri ca valoare.

“Sunt mandru ca doua tari sunt fericite pentru rezultatul nostru, dar din punct de vedere sportiv, eu ma consider roman 100%”, spune Simone Tempestini, care nu uita sa ii multumeasca si copilotului sau, Giovanni Bernacchini.

Tanarul pilot de la Napoca Rally Team i-a devansat anul acesta in competitia mondiala pe norvegianul Ole Christian Veiby de la Volkswagen si pe francezul Terry Folb – format la scoala fostului mare campion Sebastien Loeb si care piloteaza tot o masina Citroen.

Foto: Facebook