Confidenţialitate

Drulă acuză Coaliția că încearcă să saboteze Codul Rutier prin modificarea unei OUG: „Vor reguli de circulație ca-n Asia Centrală” | AUDIO

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, acuză actuala Coaliție PSD-PNL-UDMR că încearcă să saboteze Codul Rutier prin modificări la o Ordonanță de Urgență de modificare a Codului Rutier. Astfel, spune fostul ministru, vitezomanii vor scăpa doar cu amenzi pentru fapte grave comise în trafic. Drulă l-a luat la rost astăzi, pe ministrul de Interne, Lucian Bode, chiar în fața jurnaliștilor.

Cătălin Drulă l-a acuzat pe ministrul de Interne, Lucian Bode, că este părtaș la ceea ce a numit el „măcelărirea” în Parlament a Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea Codului Rutier.

Președintele USR, specializat în tot ce ține de infrastructura de transport, mai ales rutieră, acuză că actuala Coaliție relaxează pedepsele pentru șoferii care încalcă regulile.

Cătălin Drulă: Vor să avem un Cod Rutier și reguli de circulație ca în Asia Centrală

„Vor să avem un Cod Rutier și reguli de circulație ca în Asia Centrală. Ca în acele filme pe care le vedem cu accidente și șmecheri care încalcă regulile și nu pățesc nimic. Dacă depășești viteza cu 70 de kilometri pe oră, curse de mașini prin oraș cu 150 de kilometri pe oră – o amendă și pleci mai departe cu dovada înlocuitoare pentru permis. Păi este normal? Am cerut de atâtea ori opoziție clară de la Guvern pe tema asta. Acum am obținut cu jumătate de gură că, individual, domnul ministru Bode e împotrivă. Păi nu e individual pentru că reprezinți o mișcare politică”, a spus Cătălin Drulă.

La începutul anului, Guvernul a modificat Codul Rutier prin Ordonanță de Urgență. Actul normativ prevedea sancționarea inclusiv a comportamentului agresiv în trafic, precum flashurile insistente pentru ca un șofer să treacă pe altă bandă pentru a face loc unuia care conduce cu mare viteză.

Conform USR, în baza amendamentelor aprobate acum în Comisia Transporturi, şoferilor recidivişti pentru sancţiuni grave precum depăşirea de coloane oprite, trecut pe semaforul de culoare roşie, nerespectarea indicaţiilor poliţistului, vorbitul la telefon la volan, comportamentul agresiv, mersul pe sens opus pe autostradă, neacordarea de prioritate, depăşirea în zonă interzisă, consumul de alcool, viteza excesivă li se reduce perioada de recidivă.

Ordonanţa de Urgenţă în cauza urmează să meargă pentru vot la Camera Deputaților.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Ministrul de Interne: „Consumul de droguri la volan riscă să-l egalizeze pe cel de alcool” | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.