Confidenţialitate

Dronă prăbușită pe un câmp în localitatea Dumitra, Bistrița-Năsăud, găsită de un fermier. A luat-o acasă și a sunat la 112 | AUDIO

Anchetă după ce în localitatea Dumitra din Bistrița-Năsăud s-a prăbușit o dronă. Aparatul de zbor nu avea armament și a fost găsit  în apropierea unei locuințe. Polițiștii au deschis dosar penal pentru zbor neautorizat, iar cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Drona a fost găsită pe un câmp din comuna bistrițeană Dumitra, de un tânăr fermier care ara terenul. A zărit-o din tractor, iar după ce și-a terminat lucrul a luat-o acasă și a sunat la 112. Drona care arată ca un avion de mici dimensiuni era inscripționată cu litere chirilice, au spus surse locale pentru Europa FM, dar acest lucru nu a fost confirmat de poliție.

Nu se știe dacă drona aparține armatei ucrainene, ruse, ori unei alte entități sau persoane.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru zbor neautorizat, iar cazul a fost preluat de procurorii din Cluj, a spus la Europa FM Paul Rodilă, de la Inspectoratul Poliției Bistrița Năsăud:

„Seara trecută, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, au fost sesizați de un bărbat din comuna Dumitra cu privire la faptul că a găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel, în apropierea locuinței. În cauză, dosarul penal întocmit va fi declinat către unitatea de parchet competentă, respectiv Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comuna Dumitra, unde a fost găsită drona, este situată la circa 12 kilometri de municipiul Bistriţa.

Citește și: Prima zi de recensământ în România, cu probleme la platforma online. Directorul INSP explică situația și cum putem completa chestionarul | AUDIO