Confidenţialitate

Prima zi de recensământ în România, cu probleme la platforma online. Directorul INSP explică situația și cum putem completa chestionarul | AUDIO

Site-ul Institutului Național de Statistică pe care românii pot să se autocenzeze în cadrul recensământului general s-a blocat luni dimineață, în prima zi în care cetățenii se pot înscrie pe platformă.

Directorul Institutului Național de Statistică, profesorul Tudorel Andrei, spune că site-ul a fost accestat de aproape 100.000 de ori de la miezul nopții:

„Vă spun și de ce zeci de mii: toți cenzorii care asigură asistarea auto-recenzării online la primării au intrat azi-noapte. După mine, e de ordinul zecilor de mii, dacă nu 100.000, care au intrat imediat după mezul nopții.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Directorul Institutului Național de Statistică precizează că spacialiștii INS alături de cei de la STS și Banca Mondială vor remedia problemele apărute în cel mult 48 de ore.

Până atunci, puteți completa chestionarul pentru auto-recenzare. Iată cum:

„Dacă mergem pe autorecenzare.insse.ro deci nu mai mergem direct pe ste și mergem pe autorecenzare.insse.ro, problema se va rezolva pentru următoarele 48 de ore, după 48 de ore se va reveni la forma clasică.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Raul Bambu a stat de vorbă cu bucureștenii despre acest subiect. Unii știau că a început, alții nu. Cât despre componenta de online, părerile au fost împărțite. Unii dintre oameni susțin că este o măsură bună, în schimb alții sunt de părere că ar putea genera erori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autori: Anca Grădinaru, Raul Bambu

Foto: Captură recensamantromania.ro

Citește și: Recensământul populaţiei şi locuinţelor: De luni, începe etapa autorecenzării