Confidenţialitate

MApN: O dronă a căzut pe teritoriul României, în zona Plauru – Tulcea | AUDIO

O dronă a căzut în România în zona Plauru din județul Tulcea – anunță Ministerul Apărării Naționale. Este a patra dronă care a căzut pe teritoriul țării noastre – ca urmare a unui atac rusesc asupra infrastructurii portuare ucrainene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În jurul orei 05:00 în această dimineață, echipele de teren ale Ministeruui Apărării Naționale au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu posibilă explozie la impact într-o zonă cu vegetație aflată în apropierea malului drept al Brațului Chilia, la 3 kilometri vest de localitatea Plauru.

Generalul Constanin Spînu, purtător de cuvant al MApN: Au fost luate măsuri de securizare a zonei şi au fost ridicate probe

„Au fost luate măsuri de securizare a zonei și au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor conform procedurilor. De asemenea, Ministerul Apărării Naționale rămâne în contact permanent cu structurile aliate care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri”, a spus Constanin Spînu, purtător de cuvant al MApN.

Rusia a lansat azi-noapte un atac complex cu 33 de drone

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a declarat că infrastructuri portuare și clădiri rezidențiale au fost avariate în atacul de peste noapte din districtul Izmail. Potrivit ucrainenilor, au fost doborâte 10 drone în regiunea Odesa și 4 drone în regiunea Nikolaev.

De la începutul lunii septembrie până acum alte trei drone au fost au căzut pe teritoriul României, în zone din județul Tulcea. Potrivit raportului finalizat şi înaintat Parchetului General acestea au fost lovite de apărarea antiaeriană ucraineană şi nu au vizat teritoriul României.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Citește și: Mircea Barbu, de la 3 kilometri de granița cu Fâșia Gaza: „E aproape imposibil să crezi că poți elibera ostatici fără să le riși viața acestora și propriilor soldați care merg să-i salveze” | VIDEO