Dragnea vrea un ghid pentru sponsorizarea campaniei electorale

Liderul PSD, Liviu Dragnea, dorește eleborarea unui ghid pentru candidații la alegerile locale ori parlamentare, care să stabilească limpede condițiile în care aceștia pot primi bani pentru sponsorizarea campaniei.

Declarația vine după ce primărița Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a fost reținută ieri de DNA pentru că, între altele, ar fi primit mită de la oameni de afaceri în campania electorală din 2012.

Mai mult, săptămâna viitoare, parlamentarii PSD vor verifica dacă e nevoie de o clarificare legislativă.

”Există o preocupare și cred că nu numai în PSD, despre acuzația legată de capital electoral. Cred că în perioada următoare, cel puțin noi în partid, o să ne uităm cu atenție pe legislație să încercăm să  vedem dacă se poate face un ghid pentru candidații noștri, să vedem ce putem face și ce nu putem face, pentru ca peste ani cineva să nu ia la întrebări despre lucruri pe care ei le-au considerat legale și firești”, a declarat Liviu Dragnea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cât despre cazul Olguței Vasilescu, Liviu Dragnea spune că așteaptă acum decizia magistraților Tribunalului București, care vor admite sau nu cererea de arestare preventivă a primăriței.

”Vă spun cu sinceritate cazul Olguței Vasilescu, și eu, ca și toți colegii mei, am fost foarte afectat de imaginea colegei noastre în cătușe. Au fost imagini cu un puternic impact emoțional. Nu știm exact ce este în dosar.”, a adăugat Dragnea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS