Confidenţialitate

Dr. Ruxandra Râjnoveanu: “Cu informațiile și tratamentul potrivit, astmul poate fi ținut sub control, iar pacienții cu astm și cei dragi lor se pot bucura de o calitate bună a vieții” (P) |  VIDEO

Astmul este o afecțiune tot mai frecventă în zilele noastre, dar cu toate astea încă există multe mituri și idei greșite care împiedică persoanele cu astm să obțină controlul bolii.

La Europa FM, Dr. Ruxandra Râjnoveanu subliniază că «astmul poate fi ținut sub control, iar pacienții cu astm și cei dragi lor se pot bucura de o calitate bună a vieții ». Pentru ca acest lucru să se întâmple este însă necesară în primul rând o informare corectă.

În acest context are loc “Astm Controlat”, o campanie de informare cu privire la astmul ușor și moderat și impactul asupra pacienților, care se desfășoară cu susținerea Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) și a Societății Române de Pneumologie (SRP).

Campania “Astm Controlat” pune la dispoziția pacienților și platforma de informare astmcontrolat.ro, ca parte integrantă din Campania Națională de Informare și Educare “RESPIR” .

Astmul este o boală cronică inflamatorie care necesită tratament toată viața. Astmul nu poate fi vindecat, însă este o afecțiune care poate fi ținută sub control dacă pacientul respectă tratamentul, așa cum a fost prescris de medic și recomandările acestuia. Cei mai puternici factori de risc pentru apariția astmului sunt substanțele și particulele inhalate care pot provoca reacții alergice sau irita căile respiratorii.