Dr. Eugen Hriscu explică ce se întâmplă de Ziua Națională a Testării Consumului Personal de Alcool – VIDEO

Miercuri este Ziua Națională a Testării Consumului Personal de Alcool. Concret, azi, ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor), Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și Ministerul Sănătății organizează cel mai amplu proiect de testare și prevenire a consumului riscant de alcool din țară.

Românii din toată țara sunt așteptați în aproximativ 250 de centre din 41 de județe și peste 100 de orașe, inclusiv București, să își evalueze, în doar 5 minute, consumul personal de alcool, prin aplicarea chestionarului AUDIT, cu ajutorul celor aproximativ 550 de specialiști și voluntari. În București vor fi disponibile peste 30 de centre de testare, în parteneriat cu Primăria Capitalei și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), INSP și alte organizații.

Despre ce înseamnă această zi, cum se aplică chestionarul AUDIT și care sunt soluțiile pentru cei care descoperă că sunt expuși unui risc de a dezvolta probleme legate de consumul de alcool, într-un interviu cu Dr. Eugen Hriscu, psihiatru și psihoterapeut cu experiență în adicții, Directorul științific al ALIAT.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS