Confidenţialitate

Doza a patra de vaccin anti-COVID este disponibilă la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală | AUDIO

Cei care vor să-și facă doza a patra de vaccin anti-COVID cu varianta îmbunătățită în București pot merge la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Este unul din spitalele din țară care a primit doze cu vaccinul îmbunătățit. Pentru că în acest moment nu sunt foarte multe doze disponibile – este recomandată o programare.

Managerul Institutului, Cătălin Apostolescu: „Dacă în zilele următoare primim cantități mai mari, vom putea asigura fără niciun fel de programare vaccinarea pacienților”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Este vorba despre doze din vaccinul updatat. Vaccinul este cel care a suferit o updatare astfel încât să acopere două tulpini mari de Omicron. În al doilea rând, am primit vaccin, dar am primit în cantități mici. Deci, cel puțin în următoarele 3-4 zile este posibi să nu putem să satisface toate cererile în momentul în care sunt făcute ele și să fie nevoie să programăm pacienți. Dacă în zilele următoare primim cantități mai mari, vom putea asigura fără niciun fel de programare vaccinarea pacienților”, a spus Cătălin Apostolescu.

Acest vaccin îmbunătățit se administrează celor care au deja o schemă de imunizare

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Dacă nu are nicio schemă de vacinare completă până acum, nu este candidat pentru doza a patra, deci pentru doza a patra sunt, evident, cei care au făcut doza a treia sau măcar doza a doua. Nu este nevoie de nicio dovadă pentru că în momentul în care cineva solicită vaccin el este verificat în centru de vaccinare în Registrul Național de Vaccinări și atunci vedem clar câte doze a făcut persoana respectivă”, a mai spus Cătălin Apostolescu.

Serul administrat în acest caz este cel de la MODERNA.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Franța: Agenția Națională a Medicamentelor, cercetată pentru înșelăciune. Ar fi ascuns efectele secundare ale pastilelor pentru tiroidă