Confidenţialitate

Două noi centre de vaccinare în mediul rural din Caraș Severin, rămase deja fără locuri libere

În Caraș Severin au mai fost deschise încă două centre de vaccinare. Ambele sunt în zona rurală, în comunele Ezeriș și Slatina Timiș.

Cele două centre de vaccinare care au fost deschise la începutul acestei săptămâni, nu mai au niciun loc liber pentru programare până în luna aprilie.

Se folosește vaccin Moderna. În momentul de față, în județ mai pot fi făcute programări doar în două centre, ambele din Reșița care fac imunizare cu vaccin de la AstraZeneca.

1.780 de doze de vaccin au fost alocate celor două noi centre care au fost deschise luni, 15 martie, în Caraș-Severin, la Soceni și Slatina Timiș. La centrul din Soceni, în primele zile de funcționare au fost imunizate peste 200 de persoane.

Aici, la fel ca la Slatina Timiș, sunt deja epuizate toate locurile, programările fiind făcute până în luna aprilie. Mulți solicitanți sunt din județele Timiș, Arad, Mehedinți sau Hunedoara. Imunizarea în aceste centre se face cu ser produs de compania Moderna.

Joi, în Caraș-Severin mai erau disponibile pentru programare aproximativ 650 de locuri, numai pentru vaccin AstraZeneca, în centrele de la Colegiul Economic al Banatului Montan și de la Școala Gimnazială Mihai Peia, ambele din Reșița.