Confidenţialitate

Două dintre spitalele din Baia Mare au luat măsuri pentru a face economii la utilități | AUDIO

În primă etapă, schimbarea corpurilor de iluminat vechi sau montarea senzorilor de mișcare sunt două din soluțiile adoptate de reprezentanții unităților spitalicești.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Spitalul Județean de Urgență Dr. „Constantin Opriș” din Baia Mare deja au fost înlocuite o parte din corpurile de iluminat cu sisteme tip LED, iar o altă măsură luată de conducere este de a monta senzori de mișcare în încăperile și spațiile care nu sunt folosite atât de des.

„Am început deja să montăm în foarte multe locuri unde nu e necesar ca lumina să funcționeze tot timpul senzori de mișcare. Am instruit și personalul, pe timpul nopții să fie mai atenți în a face economie în ceea ce privește partea de iluminat”, a explicat managerul Spitalului Județean de Urgență Dr. „Constantin Opriș”, Alexandru Oroș.

Economii mari nu prea se vor putea face având în vedere fluxul mare de pacienți la spital, mai afirma managerul.

La Județeanul băimărean, iarna trecută, facturile la gaz și energie electrică au fost în total de peste 700.000 de lei, consum înregistrat într-o singură lună.

În ce privește Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare, directorul Rareș Pop afirmă că azi a primit și noile tarife la energie electrică și gaz, iar acestea au valori mai mult decât duble comparativ cu luna trecută.

Și la această unitate s-a trecut pe iluminat cu becuri economice.

Noile tarife care vor fi prcticate de către compania cu care avem contract pentru furnizarea de energie electrică și gaze naturale, față de luna august, au crescut cu aproximativ 78% pe ceea ce înseamnă tariful contractat”, a explicat Rareș Pop, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din Baia Mare.

La Spitalul de Pneumoftiziologie, facturile la gaz și energie electrică au fost în lunile de iarnă până la 30.000 de lei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: OUG pentru plafonarea prețurilor din energie, adoptată în urmă cu două săptămâni, va fi din nou modificată | AUDIO