Dosarul morţii legendarului Prince, clasat

Procuratura americană a hotărât să claseze dosarul morţii cântăreţului Prince.

Anchetatorii nu au reuşit să stabilească cum şi-a procurat artistul analgezicul care i-a provocat decesul, notează Agerpres.

Cântăreţul a murit la vârsta de 57 de ani, în aprilie 2016, fiind victima unei supradoze de Fentanyl, un analgezic foarte puternic, pe care l-a luat din greşeală, crezând că este vorba despre un medicament împotriva durerii mult mai slab.

„Fără un mobil şi un suspect identificat”, justiţia americană „nu poate declanşa urmărirea penală în legătură cu decesul lui Prince”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Mark Metz, procurorul din comitatul Carver, de care ţine Paisley Park, reşedinţa cântăreţului, situată nu departe de Minneapolis.

În paralel, Ministerul american al Justiţiei a anunţat joi un acord amiabil cu medicul care l-a tratat pe Prince de două ori înainte de moarte.

Michael Todd Schulenberg, care a recunoscut că a prescris o reţetă de analgezice Percocet unui apropiat al cântăreţului, deşi ştia că medicamentele erau pentru el, a acceptat să plătească o amendă de 30.000 de dolari justiţiei americane.

De asemenea, el s-a angajat să se supună unor controale în următorii doi ani, de natură să urmărească medicamentele prescrise de el pe bază de reţetă.

Ancheta a stabilit că medicamentele prescrise de dr. Schulenberg nu au provocat decesul muzicianului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS