Confidenţialitate

Dosarul fraților Andrew şi Tristan Tate: 7 percheziții DIICOT, derulate joi în Bucureşti, Ilfov şi Prahova, Surse: Anchetatorii urmăresc consolidarea probelor deja adunate | AUDIO

În cazul fraților Andrew şi Tristan Tate, arestați într-un dosar de crimă organizată, procurorii DIICOT fac astăzi 7 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova. Surse judiciare au declarat pentru Europa FM că anchetatorii urmăresc consolidarea probelor deja adunate. Frații Tate sunt arestați de la finalul anului trecut, iar până acum, magistrații au respins mai multe cereri inclusiv de eliberare și de ridicare a sechestrului pe mașini de lux și imobile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorii DIICOT și polițiștii specializați în combaterea crimei organizate caută noi documente, inclusiv în calculatoare pentru a aduna și mai multe probe sau pentru a consolida probatoriul strâns până acum în dosarul celor 2 britanici.

Anchetatorii susţin că fraţii Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov, unde erau obligate să producă clipuri video, ce erau postate pe site-uri pentru adulţi. 6 tinere apar acum ca victime în dosar, dar cercetările continuă.

Surse judiciare eu explicat pentru Europa FM că unele dintre tinere au intrat în programul de protecție a victimelor derulat de Agenția Națională împotriva traficului de persoane. Alte tinere au rețineri în a colabora cu procurorii.

Fraţii Tate – care au cetăţenie britanică şi două tinere complice, între care o fostă poliţistă – sunt acuzaţi că au racolat și exploatat femei pe care le-ar fi obligat să producă materiale pornografice. Toți au fost arestați.

Andrew și Tristan Tate sunt acuzați de viol, trafic de persoane și constituirea unui grup infracțional organizat. Marți, Curtea de Apel București le-a respins fraților Tate contestația făcută la decizia de arestare preventivă.

Hotnews scrie că, până acum, anchetatorii au pus sechestru pe 15 mașini ale fraților Tate: Porsche, BMW, două Ferrari, un Aston Martin, un McLaren, un Lamborghini şi cinci maşini Mercedes.

De asemenea, a fost pus sechestru pe 15 case și terenuri pe care cei doi frați le au în România, dar și pe alte bunuri, precum ceasuri de lux.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: De ce au fost arestați preventiv frații Tate. Cei doi percep femeile ca pe un mijloc de a obţine câştiguri rapide, explică judecătorii