Confidenţialitate

De ce au fost arestați preventiv frații Tate. Cei doi percep femeile ca pe un mijloc de a obţine câştiguri rapide, explică judecătorii

Am ținut cont de gravitatea acuzațiilor, explică magistrații decizia de arestare preventivă a fraților Tate, cercetați în stare de arestați, printre altele, pentru trafic de persoane.

„O reacţie blândă faţă de acest gen de inculpaţi ar crea un sentiment de insecuritate publică”, adaugă judecătorii de la Tribunalul București în motivarea instanţei.

Fraţii Tate, acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol, se consideră nevinovaţi şi nu au recunoscut acuzațiile care li se aduc.

Completul de judecată a luat în calcul, atunci când a dispus arestarea preventivă, inclusiv posibilitatea ca inculpaţii să fugă în ţări cu care România nu are acorduri privind extrădarea.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi are în vedere, totodată, consecinţele săvârşirii faptelor asupra victimelor, acestea fiind de natură să le pună în pericol grav echilibrul psihic şi emoţional.

În motivarea instanței se mai arată că cei doi au o atitudine de desconsiderare a faţă de femei și le percep doar ca pe un mijloc de a obţine câştiguri în mod facil „iar faptele de care sunt acuzaţi sunt de o gravitate deosebită, astfel încât se poate aprecia că lăsarea acestora în libertare ar fi de natură să tulbure în mod real ordinea publică” .

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Iohannis le cere magistraților să facă în așa fel încât să nu se ajungă la criză. Plecările din sistem vor afecta calitatea justiției, spune șefa ÎCCJ | AUDIO