Confidenţialitate

Inundații într-o comună din Timiș: Pompierii au intervenit pentru a evacua apa din curțile și beciurile oamenilor | AUDIO | VIDEO

Este cod roșu în județul Timiș. Autoritățile sunt în stare de alertă din cauza unor posibile scurgeri de pe versanți și viituri rapide pe râurile din zona Gladna, în estul județului Timiș, în apropierea lacului de acumulare de la Surduc. Hidrologii spun că din pricina precipitațiilor pot fi depășite cotele de pericol.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pompierii au fost solicitați să intervină la evacuarea apei din 3 curți inundate din comuna Coșava, la limita de județ cu Hunedoara, dar și la 4 curți și 2 beciuri din comuna Fârdea. Alte două curți din satul Gladna Română au fost și ele inundate.

În această după-amiază a avut loc, de altfel, și o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în urma căreia s-a stabilit creșterea capacității operaționale a unității de pompieri din Făget și pregătirea unor echipe de intervenție de la alte unități ISU din județ.

De asemenea, localnicii din zona de est a județului Timiș au primit mesaje Ro-Alert. Pe lângă evacuarea apelor din curți și beciuri, salvatorii militari au fost chemați să elibereze de copaci și crengi și un drum județean ce leagă localitățile Gladna Montană și Fârdea, pe care era scurs mal.

Avertizarea hidrologică cod roșu este valabilă până la ora 21, pe râurile din amonte de lacul Surduc, iar o altă avertizare, portocalie însă, pe zona Făget este valabilă până la ora 22.

Sursa colaj foto: Captură foto / Facebook / Cetățenii comunei Fardea / Zaharia Felian

Sursa video: Facebook / Cetățenii comunei Fardea / Zaharia Felian

Citește și: Baia Mare: Străzi, subsoluri și curți ale unor firme, instituții publice și supermarketuri indundate după 2 ore de ploaie torențială | VIDEO