Dosarul Colectiv. Cristian Piedone, condamnat la opt ani și jumătate de închisoare cu executare. Patronii clubului au primit fiecare câte 11 ani și 8 luni

Tribunalul București a stabilit sentințele din Dosarul Colectiv.

Astfel, Cristian Piedone a fost condamnat la opt ani și jumătate de închisoare cu executare, iar cei trei patroni ai clubului au primit fiecare câte 11 ani și 8 luni. Cei doi angajați ai ISU, Antonina Radu şi Petrică George, care au ignorat la verificări neregulile din clubul Colectiv Matei, au primit câte 9 ani și două luni de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Inițial, pronunțarea era așteptată pe 9 decembrie, însă judecătorii au amânat-o pentru astăzi.

În ultimul cuvânt, cei doi angajaţi ISU au cerut achitarea spunând că nu au nicio legătură cu faptele de care sunt acuzaţi. La fel procedase și fostul primar Cristian Popescu Piedone.

În 30 octombrie 2019, s-au împlinit 4 ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un an şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.

De asemenea, zeci de persoane încă se află sub tratament pentru a-şi îngriji rănile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS