Confidenţialitate

Dosarul „Azilelor Groazei”, trimis în judecată pentru trafic de persoane | AUDIO | LISTA INCULPAȚILOR

Dosarul „Azilelor Groazei”, trimis în judecată. Acuzația este de trafic de persoane.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La așa-numitele cămine ale groazei din Voluntari și Afumați, angajații centrelor din care au fost salvați 100 de bătrâni le furau pensiile, mâncarea, dar și apartamentele.

Datele din ancheta procurorilor arată cum locuințe deținute de unii bătrâni internați erau preluate sau scoase la vânzare de cei care ar fi trebuit să îi îngrijească.

Printre inculpați – liderul grupului de infractori, patronul azilelor, Ștefan Godei, care a fost șofer la Primăria Capitalei în perioada mandatului Gabrielei Firea.

Ștefan Godei era asociat în afacerea cu azile cu o consilieră a ministrului Familiei – la acea vreme – Ligia Gheorghe , de-asemenea, o apropiată a Gabrielei Firea.

În perioada abuzurilor, șefă a Serviciului de Asistență Socială Voluntari era Nela Vica Andrieș, sora Gabrielei Firea. Gabriela Firea a negat întotdeauna că ar avea vreo legătură cu acest dosar și că ar fi știut ce se întâmplă în acele cămine.

Aproape 800.000 de euro au primit căminele de vârstnici în ultimii ani de la autoritățile locale prin mai multe Direcții de Asistență Socială. S-au dispus măsuri asiguratorii asupra unor sume și bunuri ale persoanelor cercetate.

Lista persoanelor inculpate în dosarul „Azilele Groazei”

Pe Portal Just a fost publicată lista inculpaților în dosarul „Azilele Groazei”.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Vlad Petreanu, despre azilele groazei: “Aceste lagăre erau organizate și gestionate de o serie de apropiați ai familiei Pandele/Firea” | VIDEO