Confidenţialitate

Dosar penal pentru nerecuperarea prejudiciului în dosarul ICA

DNA deschide un dosar penal în legătură cu nerecuperarea prejudiciului de peste 60 de milioane de euro din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

E vorba de cazul în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. Mai exact, fiscul, dar și alte instituții ale statului nu ar fi pus în aplicare hotărârile judecătorești pentru recuperarea prejudiciului.  Surse judiciare au declarat pentru Europa FM că judecătoarea Camelia Bogdan e cea care a sesizat DNA în acest caz.

 

La solicitarea Europa FM, DNA a anunțat că s-a sesizat din oficiu în privința nerecuperării prejudiciului din dosarul ICA. Procurorii vorbesc de abuz în serviciu și nerespectarea hotărârilor judecătorești pronunțate în dosar. Vizați sunt funcţionari publici din cadrul ANAF, din alte instituții dar și persoane condamnate în acest dosar.

Mai exact DNA spune că acești funcționari nu au depus eforturi astfel încât să recupereze cei 60 de milioane de euro.

Pe lângă ANAF și judecătorii de la Tribunalul București trebuiau să se ocupe de recuperarea prejudiciului, așa cum prevedea sentința finală dată în dosar de judecătorii Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea de la Curtea de Apel București.

Judecătoarea Camelia Bogdan a trimis încă din 10 noiembrie anul trecut o adresă Tribunalului București prin care solicita executarea integrală a ordinului de confiscare, au declarat surse judiciare pentru Europa FM. O copie a ajuns și la DNA.  Aceleași surse ne-au spus că președinta Tribunalului București, judecătoarea Laura Andrei ar fi comunicat informații secrete familiei lui Dan Voiculescu, lucru care a împiedicat executarea silită.

Platforma româniacurata.ro scria că Tribunalul București nu ar fi luat toate măsurile astfel încât să identifice toate bunurile deținute de familia Voiculescu. Mai mult, judecătoarea Laura Andrei ar avea unele legături cu familia Voiculescu. În 2003, notarul Jean Andrei, pe atunci sotul judecatoarei, a legalizat la sediul Grivco un contract prin care Dan Voiculescu a dobandit drept de folosinta a terenurilor si cladirilor Institutului de Cercetări Alimentare, privatizat apoi fraudulos.