Confidenţialitate

Dosar penal la DNA Bacău pentru corupție în legătură cu reabilitarea podului prăbușit în Neamț | AUDIO

Dosar penal la DNA Bacău pentru fapte de corupție în legătură cu reabilitarea podului prăbușit în județul Neamț, dar și cu împrejurările în care s-a redeschis circulația.

Procurorii anticorupție au preluat dosarul de abuz în serviciu deschis de Inspectoratul de Poliţie din județul Neamţ. În plus DNA cercetează și condițiile în care a fost redeschisă circulaţia rutieră pe podul peste râul Siret de la Luţca. Deocamdată urmărirea penală vizează faptele, nu anumite persoane.

Podul a fost reabilitat de către Consiliul Judeţean Neamţ, valoarea proiectului fiind de 7,3 milioane lei, fiind inaugurat în noiembrie 2021 de către preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Parchetul de pe lângă judecătoria Roman are în lucru un alt dosar penal privind infracțiunea de vătămare corporală din culpă întrucât un bărbat, aflat într-una din cele două mașini care s-au prăbușit odată cu podul, a fost rănit.

Incidentul este cercetat și de Inspectoratul de Stat în Construcții pentru că deși se circula pe pod, teoretic acestea nu era finalizat întrucât nu a fost transmis Procesul Verbal de Recepţie la terminarea lucrărilor, a precizat ministerul Dezvoltării.

Sursa foto: ISU Neamț

Citește și: Podul prăbușit din Neamț: MApN anunță o soluție temporară de traversare. DNA a deschis dosar penal in rem | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.