Confidenţialitate

Prahova: Polițiștii au deschis dosar penal după explozia de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploieşti | AUDIO

Dosar penal deschis în urma exploziei produse ieri la Spitalul de Boli Infecțioase Ploieşti. Un muncitor a provocat deflagratia după ce a folosit un flex în apropierea unei surse de oxigen medicinal. Dosarul vizează 5 infracţiuni, 3 dintre acestea pentru acţiuni produse în timpul serviciului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un salon al Spitalului de Boli Infecțioase din Ploiești a fost zguduit ieri după-amiază de o explozie. Deflagrația s-a produs într-un salon în care se afla o pacientă de 83 de ani, aflată în comă.

Bătrâna respira cu ajutorul oxigenului și a suferit arsuri pe 15% din corp după incident.

Aceasta a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, în prezent fiind intubată în secția de terapie intensivă de la chirurgia plastică.

Explozia s-a produs după ce un muncitor al unei firme a folosit un flex, pentru a tăia o ţeavă de la sistemul de încălzire al spitalului, în apropierea sursei de oxigen medicinal.

Polițiștii prahoveni au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă, vătămare corporală din culpă, neglijenţă în serviciu, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. În paralel a fost începută și o anchetă internă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Explozie fără incendiu la un spital din Prahova. O pacientă de 80 de ani este intubată | AUDIO