Confidenţialitate

Explozie fără incendiu la un spital din Prahova. O pacientă de 80 de ani este intubată | AUDIO

O explozie neurmată de un incendiu s-a produs luni după-amiază într-un salon al spitalului Movila Ploiești. În urma incidentului, o pacientă de aproximativ 80 de ani, care se afla în comă a suferit arsuri pe aproximativ 16% din suprafața corpului, transmite pentru Europa FM Ursachi Andreia, purtător de cuvânt ISU Prahova. Aceasta a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ursachi Andreia, purtator de cuvant ISU Prahova: Pacienta în vârstă de 80 de ani a suferit arsuri pe 16% din suprafața corporală

O persoană a fost rănită. Este vorba despre o pacientă de sex feminin, în vârstă de aproximativ 80 de ani, care a suferit arsuri. Dacă, conform primelor informații ar fi fost vorba despre 50% din suprtafața corporală, în urma evaluării medicale de specialitate s-a constatat faptul că a fost afectată pe o suprafață de 16%, însă afectarea a fost și la nivelul căilor de respirație, astfel încât ea a fost intubată de către medicii ajunși la fața locului și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Ploiești cu ambulanța de terapie intensivă mobilă”, a declarat pentru Europa FM Ursachi Andreia, purtător de cuvânt ISU Prahova.

Potrivit primelor cercetări, se pare că deflagrația s-a produs după ce un muncitor a tăiat cu un flex mai multe elemente metalice în salonul în care se afla femeia conectată la aparatul cu oxigen, scrie publicatia Observatorul Prahovean.

Știre inițială

În urma exploziei, nu au fost persoane evacuate.

Explozia a avut loc într-un salon al Spitalului de Boli Infecțioase Movila din Ploiești. Explozia nu a fost urmată de incendiu.

Victimă este o pacientă în vârstă de 80 de ani care a suferit arsuri – aceasta este conștientă, cu arsuri pe aproximativ 50% din corp.

La faţa locului se deplasează ambulanţa de terapie intensivă mobilă.

De asemenea, s-au deplasat 3 autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Un copil de 8 ani a căzut din telescaun la Straja, de la o înălțime de 4 metri. Acesta a fost transportat la spital