Donald Trump, ironizat pe Twitter de J.K. Rowling

Scriitoarea J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter, l-a ironizat pe Donald Trump, preşedintele SUA, în mai multe comentarii pe Twitter, după ce acesta s-a lăudat că este scriitor.

J.K. Rowling a ţinut să semnaleze şi o greşeala de ortografie făcută de preşedintele Trump în mesajul său, care a fost şters şi înlocuit cu o versiune corectată câteva ore mai târziu.

„După ce am scris mai multe cărţi cu super vânzări şi m-am mândrit oarecum cu abilitatea mea de a scrie, trebuie să mărturisesc că Fake News (mass-media care răspândesc ştiri false) au plăcerea de a-mi scruta constant tweet-urile în căutare de greşeli”, a scris Donald Trump.

„Într-adevăr, Donald Trump este cel mai bun scriitor de pe Terra”, a scris ironic Rowling, care a precizat că cineva „i-a explicat” probabil preşedintelui cum se scrie cuvânt a scruta în engleză – ”pore” – pe care şeful statului l-a scris greşit, ”pour”, pe Twitter.

Răspunzându-i unui utilizator care i-a reproşat lui Rowling că îl critică pe preşedinte, scriitoarea i-a replicat că niciodată nu va sprijini „un fanfaron autoritar care este prea prost pentru a-şi da seama cât de prost este”.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS