Donald Trump – în vizită în Marea Britanie

Președintele american Donald Trump se întâlnește azi cu premierul britanic Theresa May dar și cu Regina Elisabeta a II-a.

Vizita în Marea Britanie a liderului de la Casa Albă are loc într-un moment sensibil din mai multe puncte de vedere. Ieri, Donald Trump a precizat că planul BREXIT va „ucide probabil” un acord comercial între Marea Britanie şi SUA.

Între timp, sute de britanici protestează în toată țara din cauza vizitei preşedintelui american Donald Trump în Marea Britanie.

Prima vizită cuplului prezidențial american in Marea Britanie durează 4 zile. Melania și Donald Trump au fost primiţi, joi seara, la o recepţie oficială care a avut loc la Palatul Blen-heim, în Oxfordshire.

Atmosfera a fost una încărcată – în contextul în care cei doi oficiali discută despre un încheirea acord comercial între Marea Britanie şi SUA.

Inainte sa se vada cu premierul britanic, Donald Trump a spus într-un interviu acordat The Sun, că planul BREXIT va „ucide probabil acordul” dintre cele doua tari. SUA ar fi nevoite sa trateze cu Uniunea Europeană, în loc să o facă cu Marea Britanie, spunea Trump.

Guvernul Theresa May a respins criticile subliniat ca prin planul BREXIT cetatenii britanici au votat preluarea controlului asupra fondurilor, legislaţiei şi frontierelor .

Intre timp, sute de britanici protestează langa Parlament fata de vizita lui Trump, pentru că nu sunt de acord cu politicile liderului de la Casa Alba. Un balon gigant, portocaliu, numit bebeluşul Trump, care redă chipul furios al lui Trump va fi eliberat in aer.

Pe retelele de socializare, sunt si policieni care se declara impotriva vizitei liderului de la Casa Alba. Laburistii il acuza ca a insultat Marea Britanie si ca nu are ce cauta in aceasta tara in vizita.

Dupa- amiaza cuplul prezidential american este asteptat la castelul Windsor pentru a servi ceaiul cu Regina Elisabeta a II-a.

După vizita în Marea Britanie, preşedintele SUA, Donald Trump, se va întâlni pe data de 16 iulie cu omologul său rus, Vladimir Putin, la Helsinki.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS